Založ si blog

Rozprávka o žene s veľkou vierou!

Bola raz jedna žena v judskej krajine. Ale táto verná žena už dlhé roky trpela veľmi bolestivým krvácaním! Hľadala lekárov a rôzne druhý liekov, aby jej pomohli s jej chorobou, lebo okrem bolesti trpela aj pohŕdaním, ktoré ľudia preukazovali ľuďom s neliečiteľnými a zároveň nakázlivými chorobami. Tie, podľa zákona ich vylučovali zo spoločnosti pod trestom rôznych pokút!

Až sa raz dozvedela o mužovi, o ktorom sa povrávalo, že je veľkým prorokom a že tiež líečí chorých! Zdala sa jej toto byť posledná príležitosť! Ale ako to urobiť, keď bola vylúčená zo spoločnosti pod trestom odsúdenia? Lebo tak chorí ako ona, keď v spoločnosti zdravých ľudí, museli ich varovať a neustále kričať, že sú nákazlivo chorí! Rozmýšľala!

Rozhodla sa, že sa odevom prykryje, aby ju nikto nespoznal a potajomky sa k tomuto mužovi priblíži a povedala si: ak sa k nemu len priblížim a potajomky sa dotknem okrajov jeho rúcha, určite ozdraviem! A tak sa aj stalo! Trpezlivo vyčkávala na ceste, ktorou sa tento muž menom Ježiš poberal. Keď sa dostatočne priblížil, potajomky sa k nemu priblížila a dotkla sa okrajov jeho rúcha.

V tom okamžiku pocítila, že sa jej krvácanie zastavilo! Aj bolesť prestala! A zdroj jej krvácania začínal vyschýňať! V tom okamžiku pocítila úžasnú radosť, neopísateľné uspokojenie a jej srdce sa rozochvelo hlbokým citom pokoja! V tom sa ale muž zastavil a opýtal sa hlasne: kto sa ma dotkol, lebo som pocítil, že sila vyšla z môjho tela aby niekoho uzdravila?

Nato sa žena zľakla a začala sa veľmi báť! Napriek tomu sa odhodlane priznala: bola som to ja, Pane, lebo som verila, že ak sa len dotknem okrajov tvojho rúcha, že hneď ozdraviem od mojej bolestivej a dlhoročnej choroby, ktorú žiadny lekár nedokáže vyliečiť. Nato jej odpovedal Ježiš Kristus: Ó, veľká je tvoja viera, žena! Choď v zdraví a oslavuj Boha na nebesiach!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 341303x
Priemerná čítanosť článkov: 2160x

Autor blogu

Kategórie