Biblická rozprávka o pravom náboženstve!

13. júla 2019, rozpravkar, rozprávky zákon zázraky život

 

Biblická história je často napísaná prorocky (rozprávkovo), pretože jej mnohé časti majú viac ako len jednu aplikáciu alebo obrazné splnenie v nespočítateľnom prúde času! Zoberme si nateraz len jeden z mnohých biblických príkladov na vysvetlenie. Apoštol Pavol píšuc pod inšpiráciou kresťanskému zboru Galatským v prvom storočí o tých, ktorí sa stavajú na stranu moderného židovstva, alebo sa k nemu ´vracajú´, stávajú sa do beznádejnej situácie. Apoštol Pavol to vysvetľuje takto:

‘Povedzte mi, vy, ktorí chcete byť pod zákonom (Mojžiša): Či nepočujete Zákon? Napríklad je napísané, že Abrahám dostal dvoch synov, jedného zo slúžky a jedného zo slobodnej. Ale ten zo slúžky sa v skutočnosti narodil podľa tela, druhý, zo slobodnej, sľubom . Toto predstavuje symbolickú drámu; lebo tieto ženy znamenajú dve zmluvy, jednu z vrchu Sinaj (podľa zákona), ktorá vydáva deti do otroctva a ktorou je Hagar. Táto Hagar teda znamená Sinaj, vrch v Arábii, a zodpovedá dnešnému Jeruzalemu, lebo je so svojimi deťmi v otroctve. Ale Jeruzalem hore je slobodný, a on je našou matkou’.

Zákon, ktorý dal Stvoriteľ svojmu ´vyvolenému´ židovskému národu bol dokonalý, ktorý ale hriešní Izraeliti nemohli plniť. A tak sa stali ´otrokmi´ zákona a ich jediná nádej spočívala v sľúbenom Spasiteľovi, ktorým bol Ježiš Kristus. Jedine on bol schopný oslobodiť židovský národ z ´otroctva´ a z ´prekliatia´ do ktorého sa sami dostali prostredníctvom zákona, ktorý prijali od Všemohúceho Boha. Ale len tí, ktorí pochopia túto symbolickú drámu (rozprávku), porozumia pravú vieru!