Inšpirovaná rozprávka apoštola Jána

16. júla 2019, rozpravkar, história rozprávky zákon zázraky život

 

“Videl som všetky ľudské vlády ako divé zvieratá, ktorým Diabol dal silu a veľkú právomoc. Ale posledná vláda bola dobitá a finančne skrachovala, ale zrazu akoby zázračne ožila! A získala moc nad celou Zemou a všetci ju začali uctievať a zárovaň uctievali aj Diabla, ktorý spôsobil, aby sa stala novou celosvetovou vládou nielen finančne, ale aj vojensky! A všetci na Zemi ich začali uctievať a hovoriť: 

’Taký zázrak sa ešte nestal a zaslúži si náš obdiv’! A Diabol dal novej celosvetovej vláde autoritu a moc a tá sa začala rúhať počas 42 mesiacov. Začala sa rúhať proti Stvoriteľovi na nebi a proti jeho menu a začala pranasledovať jeho synov a zabila ich a začala vládnuť nad celou Zemou! Ale mená tých, ktorí túto Diablovu celosvetovú vládu uctievajú, nie sú zapísané v knihe života od začiatku sveta!

A táto nová celosvetová vláda zotročila všetkých ľudí, malých i veľkých, bohatých i chudobných, slobodných i otrokov, a dala im znak na pravicu alebo na čelo aby nemohol nikto kupovať ani predávať, len ten, kto má tento znak, meno divého zvieraťa alebo číslo jeho mena. Tu je múdrosť: Kto je rozumný, nech spočíta číslo divého zvieraťa, lebo je to číslo človeka! A jeho číslo je šesťstošesťdesiatšesť!”