Založ si blog

Inšpirovaná rozprávka apoštola Jána

 

“Videl som všetky ľudské vlády ako divé zvieratá, ktorým Diabol dal silu a veľkú právomoc. Ale posledná vláda bola dobitá a finančne skrachovala, ale zrazu akoby zázračne ožila! A získala moc nad celou Zemou a všetci ju začali uctievať a zárovaň uctievali aj Diabla, ktorý spôsobil, aby sa stala novou celosvetovou vládou nielen finančne, ale aj vojensky! A všetci na Zemi ich začali uctievať a hovoriť: 

’Taký zázrak sa ešte nestal a zaslúži si náš obdiv’! A Diabol dal novej celosvetovej vláde autoritu a moc a tá sa začala rúhať počas 42 mesiacov. Začala sa rúhať proti Stvoriteľovi na nebi a proti jeho menu a začala pranasledovať jeho synov a zabila ich a začala vládnuť nad celou Zemou! Ale mená tých, ktorí túto Diablovu celosvetovú vládu uctievajú, nie sú zapísané v knihe života od začiatku sveta!

A táto nová celosvetová vláda zotročila všetkých ľudí, malých i veľkých, bohatých i chudobných, slobodných i otrokov, a dala im znak na pravicu alebo na čelo aby nemohol nikto kupovať ani predávať, len ten, kto má tento znak, meno divého zvieraťa alebo číslo jeho mena. Tu je múdrosť: Kto je rozumný, nech spočíta číslo divého zvieraťa, lebo je to číslo človeka! A jeho číslo je šesťstošesťdesiatšesť!”

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 341260x
Priemerná čítanosť článkov: 2160x

Autor blogu

Kategórie