Vernadský a americký systém v Rusku

23. októbra 2020, rozpravkar, história rozprávky zákon zázraky život zjavenia

V roku 1865 sa Rusko pýšilo skutočnosťou, že zvrátili príliv v prospech Lincolnovho zachovania únie a zrušenia inštitúcie otroctva v USA. Cár Alexander II bol tiež známy ako ‚Veľký osloboditeľ‘ poddaných v roku 1861 a naštartovanie Ruska v jeho najväčšej modernizácii v histórii. Pred svojím atentátom v roku 1880 ruský cár zahájil program budovania zameraný na rozvoj železníc, protekcionizmu a technologického pokroku!

Toto je svet, v ktorom vyrastal jeden z najväčších vedeckých géniov v histórii Ruska – Vladimir Ivanovič Vernadský. V tejto triede sleduje režisér Rising Tide Matthew Ehret prvé roky Vernadského, ktorého mentor Dimitri Mendeleyev (objaviteľ periodickej tabuľky prvkov) viedol ruské vedecké plány a plány riadenia zdrojov a súčasne šéfoval Výboru pre protekcionizmus v boji proti dogmám britského impéria o voľnom obchode.

Sledujeme Vernadského vlastenecký rast ako vodcu ústavných demokratov Ruska a nepriateľa dialektického materializmu počas vzostupu boľševikov, ktorý v roku 1918 spôsobil jeho útek z Ruska. Vernadského boj za založenie Ukrajinskej akadémie vied a jeho úloha vodcu Ruskej federácie. Ruská akadémia vied je preskúmaná rovnako ako jeho revolučné objavy v antidarwinovskej teórii evolúcie spolu s jeho poznatkami!

 

https://youtu.be/xLeex6a8RnM