Rozprávka o Božom večnom zámere!

7. apríla 2021, rozpravkar, história Nezaradené rozprávky večnosť zákon zázraky život zjavenia

V podstate táto rozprávka o Božom večnom predsavzatí, ktorá bude večne slúžiť pre dobro celého stvorenia, bytostiach na nebi a aj na Zemi, by sa dala zhrnúť len týmito inšpirovanými slovami apoštola Pavla:

“Ja, menší než najmenší zo všetkých svätých, som z nezaslúženej láskavosti dostal poverenie oznamovania národom dobrú správu, o Kristovom bezhraničnom bohatstve všetkým ale objasňovať, ako sa odhaľuje a uskutočňuje sväté tajomstvo, ktoré ale celé veky skrýval Boh, Stvoriteľ všetkého. To všetko preto, aby vlády, mocnosti v nebesiach teraz prostredníctvom zboru Ježiša Krista poznali Božiu múdrosť, ktorá sa ale prejavuje rozmanitými spôsobmi. Aj je to v súlade s večným zámerom, ktorý stanovil v spojení s Kristom Ježišom, naším Pánom. Ale jeho prostredníctvom, aj vďaka našej viere v neho môžeme smelo hovoriť a s dôverou pristupovať k Bohu. A tak vás prosím, nestrácajte odvahu pre ťažkosti, ktoré teraz znášam. Slúžia vám na slávu.” – Efezanom 3:8-13.

A tento Boží večný zámer-predsavzatie ako najkrajšia z rozprávok Všemohúceho Boha Stvoriteľa, sa uskutoční presne podľa jeho vôle, podľa Modlitby ale v poslednom ‘dní‘ Božieho ‚týždňa stvorenia’, po ktorom povie: ‚veľmi dobré‘!