Rozprávka o posledných dňoch sveta

12. apríla 2021, rozpravkar, história Nezaradené rozprávky večnosť zázraky život zjavenia

Jeden z najfascinujúcejších detailov o posledných dňoch súčasného sveta obsahuje kniha Božieho prorok Daniela, kde v posledných veršoch jedenástej kapitoly sa pod inšpiráciou (pod vplyvom Božej dynamickej sily) píše následovné:

“V čase konca sa s ním bude drgať kráľ juhu. Kráľ severu zaútočí bojovými vozmi, svojími jazdcami a i mnohými loďami, potom vtrhne do krajín a preženie sa nimi ako záplava. Vstúpi aj do krajiny Okrasy a mnoho krajín padne. Ale títo z jeho rúk uniknú: Edom, Moáb aj poprední z Ammóncov. Rozprestrie svoju moc nad krajinami, ani Egypt neunikne. Tak bude vládnuť nad skrytými pokladmi, nad zlatom, striebrom a všetkými cennosťami Egypta. A Líbyjčania a Etiópčania pôjdu v jeho šľapajach. A znepokoja ho správy z východu a zo severu. Preto vytiahne s veľkým hnevom, aby zničil a vyhladil mnohých. Rozostaví svoje kráľovské stany medzi veľkým morom a svätým vrchom Okrasy. A príde jeho koniec a nikto mu nepomôže.”

Na to, aby sme správne pochopili túto časť večnej Božej rozprávky, musíme identifikovať následovné: Kráľa juhu, aj kráľa severu, bojové vozy, jazdci, aj mnoho lodí, čo znamená záplava, krajina Okrasy, Edom, Moáb, Ammón, Egypt a správy.