Založ si blog

Rozprávka o posledných dňoch sveta

Jeden z najfascinujúcejších detailov o posledných dňoch súčasného sveta obsahuje kniha Božieho prorok Daniela, kde v posledných veršoch jedenástej kapitoly sa pod inšpiráciou (pod vplyvom Božej dynamickej sily) píše následovné:

“V čase konca sa s ním bude drgať kráľ juhu. Kráľ severu zaútočí bojovými vozmi, svojími jazdcami a i mnohými loďami, potom vtrhne do krajín a preženie sa nimi ako záplava. Vstúpi aj do krajiny Okrasy a mnoho krajín padne. Ale títo z jeho rúk uniknú: Edom, Moáb aj poprední z Ammóncov. Rozprestrie svoju moc nad krajinami, ani Egypt neunikne. Tak bude vládnuť nad skrytými pokladmi, nad zlatom, striebrom a všetkými cennosťami Egypta. A Líbyjčania a Etiópčania pôjdu v jeho šľapajach. A znepokoja ho správy z východu a zo severu. Preto vytiahne s veľkým hnevom, aby zničil a vyhladil mnohých. Rozostaví svoje kráľovské stany medzi veľkým morom a svätým vrchom Okrasy. A príde jeho koniec a nikto mu nepomôže.”

Na to, aby sme správne pochopili túto časť večnej Božej rozprávky, musíme identifikovať následovné: Kráľa juhu, aj kráľa severu, bojové vozy, jazdci, aj mnoho lodí, čo znamená záplava, krajina Okrasy, Edom, Moáb, Ammón, Egypt a správy.

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 73

10.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Humanizmus to je v prvom rade demokracia. Pápež Ján Pavol II., v encyklike „Evangelium vitae“ definuje [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 72

23.02.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ale ak by sme doteraz riadili vynálezmi podľa Biblie – tá televízia by doteraz neexistovala. Za starej [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 156
Celková čítanosť: 334705x
Priemerná čítanosť článkov: 2146x

Autor blogu

Kategórie