Koho sa to vôbec môže týkať – rozprávka!

28. mája 2021, rozpravkar, história Nezaradené rozprávky večnosť zákon zázraky život zjavenia

V živote väčšiny ľudí dominuje mentálny príbeh, takže každý, kto môže tieto príbehy ovládať, ovláda ľudí. Dobrou správou je, že všetko, čo musíme urobiť, aby sme získali späť náš svet od ovládačov, je získať späť naše príbehy. Bariéra medzi nami a slobodou je tenká ako rozprávka!

Tri najviac prehliadané a nedocenené aspekty ľudského stavu sú (1) samotné vedomie, (2) spôsob, akým kompulzívne myšlienkové vzorce formujú našu skúsenosť a náš život, a (3) účinky masmediálnej propagandy. V takom poradí.

Hlavným dôvodom, prečo sú ľudia tak zraniteľní voči propagande, je to, že ťažko niekto jasne vidí, ako veľmi v ľudskom vedomí dominuje mentálny naratív. Ale medzi realitou a príbehmi, ktoré hovoria mysle o realite, je rozdiel ako medzi dňom a nocou. Manipulátori to využívajú.

Väčšina ľudí predpokladá, že duševné príbehy v ich hlavách presne odrážajú to, čo sa deje mimo ich lebky, ale to jednoducho vôbec tak nie je. Lebo manipulátori vedia, že môžu ľuďom sprostredkovať iba príbehy, príbehy o tom, čo sa deje, a tieto príbehy prijmú ako realitu.