Rozprávka o senilnom deduškovi v USA

11. júla 2021, rozpravkar, história Nezaradené rozprávky zákon život

Dávno-pradávno žil na svete cisár, a ten sa tak rád parádil, že na drahé šaty utrácal všetky peniaze…ale nie, prepáčte, táto rozprávka bude o senilnom deduškovi, ktorý urobil všetko, aby mohol byť prezidentom najsilnejšej krajiny v histórii celého sveta!

A tak sa aj stalo! Splnilo sa v ňom biblické proroctvo, ktoré sa v pradávnej minulosti splnilo na kráľovi celého sveta v jeho dobe, Nabuchodonozorovi, podľa inšpirovaných (neomylných) slov starovekého Božieho proroka Daniela v knihe nesúcej jeho meno:

‚Vo videní, ktoré som mal na lôžku, som uvidel zostupovať z nebies strážcu, svätého. Hlasno volal: „Zotnite strom a osekajte mu vetvy, straste jeho lístie a rozhádžte jeho ovocie! Nech sa spod neho rozpŕchnu všetky zvieratá, aj všetky vtáci z jeho vetiev…

…peň aj s koreňmi nechajte uprostred poľnej trávy a nasaďte mu železné a medené obruče. Nech ho kropí hojná nebeská rosa nech býva so zvieratami medzi zemským rastlinstvom. Jeho srdce sa zmení z ľudského na zvieracie, a i prejde sedem časov’!

Ako sa táto biblická rozprávka plní v očiach celého sveta? Politici najsilnejšieho štátu sveta ‘zotli‘ zdravého prezidenta a na jeho miesto postavili senilného deduška, ktorý svojou rodinou okráda a vedie svoju krajinu na okraj priepasti absolútneho zničenia!