Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 3

1. decembra 2022, rozpravkar, večnosť život

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov:

Pozri si históriu aby si videl, koľko vojen, koľko zbytočných nepokojov vyvolala a ešte vyvolá tá Ježišova praktická múdrosť. Kto tu zhŕňa majetky a nevyužíva ich pre ľudí, ale len pre presadzovanie svojich pomýlených predstáv.

Sám Ježiš nenapísal ani slovo, ale jeho slová nehovoria o láske, ale o pokore k vodcovi, ktorý vlastne žiada bezpodmienečnú oddanosť. Nový zákon sa v ničom nelíši od Starého zákona len je pokryteckejší. Kto bez premýšľania uverí bude odmenený a kto nie bude stratený.

Ale toto evanjelium je odlišné od ostatných, pretože je zjavne napísané fanatikmi a to strašením z koncom sveta, o Satanovi,  o božskosti Ježiša, potrebe láske k nemu, ale aj o nenávisti k inovercom, a že len za ich prečítanie by ste mohli byť obvinený z podpory otroctva, hlúposti a xenofóbie, či rasizmu.

Mne sa srdce nezatvrdzuje, mne je váš Boh no úplne ukradnutý! A jeho tlak vyžadujúci poklonkovanie mi je odporný. Boh je akože všemocný, má iba jednu slabinu. Je súčasťou viery. Pokiaľ v neho neveríte, nemá nad vami žiadnu moc, ale žijete si spokojené bez nenávisti.

Prečo sa ateista rýpe v tom v čo neverí? Pretože on nehľadá nejakú pravdu, ale hľadá argumenty a fakty, a vo vývoji prírody. Pričom zisťuje, že pri vysvetľovaní chodu prírody naráža na balast, ktorý prírodu zahmlieva a to prítomnosťou nadprirodzených bytosti a javov….

pokračovanie