Založ si blog

Rozprávka o prekliatom strome

 

Je to o strome v záhrade Edén, kde boli stvorení Adam a Eva a z ktorého nemali jesť pod hrozbou smrti. Takže strom v skutočnosti nebol prekliaty ako taký, ale boli prekliatí ľudia, ktorí sa opovážili z neho zjesť!

V prvom rade im bolo zakázané z neho jesť, a následne jedenie z neho znamenalo krádež niečoho, čo im nepatrilo! A tak sa aj stalo! Bolo to následkom podliahnutia pokušeniu Diabla, ktorému oni podliahli, ale aj svojvoľné rozhodnutie!

A výsledok bol presne taký, aký stanovil Stvoriteľ na začiatku! Prekliatými sa stali Adam, Eva a celé ich ešte nenarodená potomstvo! Prekliatým sa stal Diabol a jeho potomstvo, nebeské aj pozemské! Prekliatou sa stala aj úrodná zem!

Ale nádej bola daná tým potomkom Adama a Evy, ktorí preukázali vieru v zasľúbené semeno ženy, to jest nebeskej manželky Stvoriteľa! Lebo toto semeno ženy je jej princ a jeho nevesta-manželka, ktorí oslobodia poslušných od kliatby hriechu a smrti.

Oni v konečnom dôsledku privedú poslušných veriacich k stromu života, ktorý sa stal nedostupný Adamovi a Eve a taktiež ich potomkom po tom, ako boli vyhnaní z rajskej záhrady Edén, a ktorý bol stratený v Potope!

O tomto strome píše pod inšpiráciou jeden z kráľov Izraela, Šalamún: ‘Šťastný je človek, ktorý našiel múdrosť, a človek, ktorý získava rozlišovaciu schopnosť…je stromom života pre tých, ktorí ju uchopia, a tí, ktorí ju stále pevne držia, sú nazvaní šťastnými’!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 340388x
Priemerná čítanosť článkov: 2154x

Autor blogu

Kategórie