Rozprávka o prekliatom strome

 

Je to o strome v záhrade Edén, kde boli stvorení Adam a Eva a z ktorého nemali jesť pod hrozbou smrti. Takže strom v skutočnosti nebol prekliaty ako taký, ale boli prekliatí ľudia, ktorí sa opovážili z neho zjesť!

V prvom rade im bolo zakázané z neho jesť, a následne jedenie z neho znamenalo krádež niečoho, čo im nepatrilo! A tak sa aj stalo! Bolo to následkom podliahnutia pokušeniu Diabla, ktorému oni podliahli, ale aj svojvoľné rozhodnutie!

A výsledok bol presne taký, aký stanovil Stvoriteľ na začiatku! Prekliatými sa stali Adam, Eva a celé ich ešte nenarodená potomstvo! Prekliatým sa stal Diabol a jeho potomstvo, nebeské aj pozemské! Prekliatou sa stala aj úrodná zem!

Ale nádej bola daná tým potomkom Adama a Evy, ktorí preukázali vieru v zasľúbené semeno ženy, to jest nebeskej manželky Stvoriteľa! Lebo toto semeno ženy je jej princ a jeho nevesta-manželka, ktorí oslobodia poslušných od kliatby hriechu a smrti.

Oni v konečnom dôsledku privedú poslušných veriacich k stromu života, ktorý sa stal nedostupný Adamovi a Eve a taktiež ich potomkom po tom, ako boli vyhnaní z rajskej záhrady Edén, a ktorý bol stratený v Potope!

O tomto strome píše pod inšpiráciou jeden z kráľov Izraela, Šalamún: ‘Šťastný je človek, ktorý našiel múdrosť, a človek, ktorý získava rozlišovaciu schopnosť…je stromom života pre tých, ktorí ju uchopia, a tí, ktorí ju stále pevne držia, sú nazvaní šťastnými’!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 78

12.09.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Každé vedecké tvrdenie sa dá overiť, no biblické tvrdenia sa nedajú overiť ani potvrdiť nakoľko boli [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 77

27.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … „Kto Pravdu bude skutočne poctivo hľadať, tak ju aj nájde, kto bude klopať, tomu bude otvorené“, [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Gruzínsko, voľby, Európa, EÚ, Ukrajina

V Gruzínsku po sčítaní 70 percent okrskov vedie vládnuca strana. Exit poll naznačil víťazstvo opozície

26.10.2024 18:36, aktualizované: 20:15

Exit poll naznačil víťazstvo prozápadných strán.

únos

Tragédia v Mexiku: Pri nehode autobusu zomrelo najmenej 24 ľudí

26.10.2024 18:21

Pri nehode autobusu v centrálnom Mexiku zahynulo najmenej 24 ľudí a ďalších päť ľudí bolo zranených.

Policajný potápač

Dráma na Dunaji: Polícia vytiahla muža, ktorý skočil do rieky. Napriek snahe sa ho nepodarilo oživiť

26.10.2024 17:45, aktualizované: 18:29

Polícia prehľadávala nábrežie a hladinu rieky, záchranným zložkám sa osobu podarilo vytiahnuť z vody a začali ju oživovať.

Beyoncé

Speváčka Beyoncé v kampani podporila Harrisovú. Trump sľúbil rekordnú deportáciu migrantov

26.10.2024 17:09

Nie som tu ako celebrita, nie som tu ako politik. Som tu ako matka, povedala Beyoncé.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 160
Celková čítanosť: 360627x
Priemerná čítanosť článkov: 2254x

Autor blogu

Kategórie