Založ si blog

Rozprávka o žene s veľkou vierou!

Bola raz jedna žena v judskej krajine. Ale táto verná žena už dlhé roky trpela veľmi bolestivým krvácaním! Hľadala lekárov a rôzne druhý liekov, aby jej pomohli s jej chorobou, lebo okrem bolesti trpela aj pohŕdaním, ktoré ľudia preukazovali ľuďom s neliečiteľnými a zároveň nakázlivými chorobami. Tie, podľa zákona ich vylučovali zo spoločnosti pod trestom rôznych pokút!

Až sa raz dozvedela o mužovi, o ktorom sa povrávalo, že je veľkým prorokom a že tiež líečí chorých! Zdala sa jej toto byť posledná príležitosť! Ale ako to urobiť, keď bola vylúčená zo spoločnosti pod trestom odsúdenia? Lebo tak chorí ako ona, keď v spoločnosti zdravých ľudí, museli ich varovať a neustále kričať, že sú nákazlivo chorí! Rozmýšľala!

Rozhodla sa, že sa odevom prykryje, aby ju nikto nespoznal a potajomky sa k tomuto mužovi priblíži a povedala si: ak sa k nemu len priblížim a potajomky sa dotknem okrajov jeho rúcha, určite ozdraviem! A tak sa aj stalo! Trpezlivo vyčkávala na ceste, ktorou sa tento muž menom Ježiš poberal. Keď sa dostatočne priblížil, potajomky sa k nemu priblížila a dotkla sa okrajov jeho rúcha.

V tom okamžiku pocítila, že sa jej krvácanie zastavilo! Aj bolesť prestala! A zdroj jej krvácania začínal vyschýňať! V tom okamžiku pocítila úžasnú radosť, neopísateľné uspokojenie a jej srdce sa rozochvelo hlbokým citom pokoja! V tom sa ale muž zastavil a opýtal sa hlasne: kto sa ma dotkol, lebo som pocítil, že sila vyšla z môjho tela aby niekoho uzdravila?

Nato sa žena zľakla a začala sa veľmi báť! Napriek tomu sa odhodlane priznala: bola som to ja, Pane, lebo som verila, že ak sa len dotknem okrajov tvojho rúcha, že hneď ozdraviem od mojej bolestivej a dlhoročnej choroby, ktorú žiadny lekár nedokáže vyliečiť. Nato jej odpovedal Ježiš Kristus: Ó, veľká je tvoja viera, žena! Choď v zdraví a oslavuj Boha na nebesiach!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 341235x
Priemerná čítanosť článkov: 2160x

Autor blogu

Kategórie