Rozprávka o žene s veľkou vierou!

Bola raz jedna žena v judskej krajine. Ale táto verná žena už dlhé roky trpela veľmi bolestivým krvácaním! Hľadala lekárov a rôzne druhý liekov, aby jej pomohli s jej chorobou, lebo okrem bolesti trpela aj pohŕdaním, ktoré ľudia preukazovali ľuďom s neliečiteľnými a zároveň nakázlivými chorobami. Tie, podľa zákona ich vylučovali zo spoločnosti pod trestom rôznych pokút!

Až sa raz dozvedela o mužovi, o ktorom sa povrávalo, že je veľkým prorokom a že tiež líečí chorých! Zdala sa jej toto byť posledná príležitosť! Ale ako to urobiť, keď bola vylúčená zo spoločnosti pod trestom odsúdenia? Lebo tak chorí ako ona, keď v spoločnosti zdravých ľudí, museli ich varovať a neustále kričať, že sú nákazlivo chorí! Rozmýšľala!

Rozhodla sa, že sa odevom prykryje, aby ju nikto nespoznal a potajomky sa k tomuto mužovi priblíži a povedala si: ak sa k nemu len priblížim a potajomky sa dotknem okrajov jeho rúcha, určite ozdraviem! A tak sa aj stalo! Trpezlivo vyčkávala na ceste, ktorou sa tento muž menom Ježiš poberal. Keď sa dostatočne priblížil, potajomky sa k nemu priblížila a dotkla sa okrajov jeho rúcha.

V tom okamžiku pocítila, že sa jej krvácanie zastavilo! Aj bolesť prestala! A zdroj jej krvácania začínal vyschýňať! V tom okamžiku pocítila úžasnú radosť, neopísateľné uspokojenie a jej srdce sa rozochvelo hlbokým citom pokoja! V tom sa ale muž zastavil a opýtal sa hlasne: kto sa ma dotkol, lebo som pocítil, že sila vyšla z môjho tela aby niekoho uzdravila?

Nato sa žena zľakla a začala sa veľmi báť! Napriek tomu sa odhodlane priznala: bola som to ja, Pane, lebo som verila, že ak sa len dotknem okrajov tvojho rúcha, že hneď ozdraviem od mojej bolestivej a dlhoročnej choroby, ktorú žiadny lekár nedokáže vyliečiť. Nato jej odpovedal Ježiš Kristus: Ó, veľká je tvoja viera, žena! Choď v zdraví a oslavuj Boha na nebesiach!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 78

12.09.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Každé vedecké tvrdenie sa dá overiť, no biblické tvrdenia sa nedajú overiť ani potvrdiť nakoľko boli [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 77

27.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … „Kto Pravdu bude skutočne poctivo hľadať, tak ju aj nájde, kto bude klopať, tomu bude otvorené“, [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Gruzínsko, voľby, Európa, EÚ, Ukrajina

V Gruzínsku po sčítaní 70 percent okrskov vedie vládnuca strana. Exit poll naznačil víťazstvo opozície

26.10.2024 18:36, aktualizované: 20:15

Exit poll naznačil víťazstvo prozápadných strán.

únos

Tragédia v Mexiku: Pri nehode autobusu zomrelo najmenej 24 ľudí

26.10.2024 18:21

Pri nehode autobusu v centrálnom Mexiku zahynulo najmenej 24 ľudí a ďalších päť ľudí bolo zranených.

Policajný potápač

Dráma na Dunaji: Polícia vytiahla muža, ktorý skočil do rieky. Napriek snahe sa ho nepodarilo oživiť

26.10.2024 17:45, aktualizované: 18:29

Polícia prehľadávala nábrežie a hladinu rieky, záchranným zložkám sa osobu podarilo vytiahnuť z vody a začali ju oživovať.

Beyoncé

Speváčka Beyoncé v kampani podporila Harrisovú. Trump sľúbil rekordnú deportáciu migrantov

26.10.2024 17:09

Nie som tu ako celebrita, nie som tu ako politik. Som tu ako matka, povedala Beyoncé.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 160
Celková čítanosť: 360639x
Priemerná čítanosť článkov: 2254x

Autor blogu

Kategórie