Založ si blog

Hovorca Britského impéria priznáva…

Alebo Dnešná Moderná Rozprávka o Britskom Impériu…

Hovorca britského impéria The Economist presadzuje myšlienku prečp to musí byť Biden! Ale Britské impérium ešte viac zvýrazňuje svoju kontrolnú úlohu v štvorročnom povstaleckom puči proti prezidentovi Donaldovi Trumpovi a Americkej ústave v úvodníku z 29. októbra vo svojom jeden a trištvrť storočí svojom starom vlastnom časopise The Economist, s názvom ‚Americké voľby – prečo to musí byť Biden’! Úvodník sprevádza karikatúra zobrazujúca Biely dom s rozkrajanou Americkou vlajkou.

The Economist, ktorý je virulentne anti-hamiltonovský a obhajca britského systému rabovania, hovorí o Trumpovi, že ‚za posledné štyri roky opakovane znesvätil hodnoty, princípy a praktiky, vďaka ktorým sa Amerika stala útočiskom pre svojich obyvateľov a maják pre svet’! Ide o toho istého britského ekonóma, ktorý počas USA občianskej vojny na svojich stránkach podporoval pokus Konfederácie riadenej Britmi zničiť celý americký národ a zdecimovať princípy Amerického národa. Pokračuje:

‚Ako strážca amerických hodnôt, svedomia národa a amerického hlasu vo svete veľmi negatívne nedokázal splniť svoju úlohu. Čelí výlevu pokojného protestu (!) po zabití Georga Floyda, jeho inštinktom nebolo uzdravenie USA, ale zobrazenie toho ako orgie rabovania a ľavicového násilia – súčasť vzoru vyvolávania rasového napätia v Amerike! Najhlavnejšou črtou Trumpovho prezidentstva je jeho pohŕdanie pravdou. Nedá sa uveriť ničomu, čo pán Trump hovorí – vrátane jeho tvrdení, že pán Biden je skorumpovaný‘! 

Briti chcú zachrániť neokonzervatívnu kontrolu nad republikánskou stranou v Bushovej lige. ‚Ako tvrdia protitrumpovskí republikáni, Trumpismus je morálne v úpadku‘, píšu redaktori. ‚Ich strana potrebuje renesanciu. Pán Trump musí byť rázne odmietnutý‘. Za týmto účelom zverejňujú aj rozhovor s Boltonom, ktorý hovorí, že po porážke Trumpa musí existovať nová Republikánska strana a že Donald Trump je ‚bláznivý strýko, ktorý tweetuje zo suterénu‘. 

Znie to ako o J. Bidenovi, však? Bolton ale nazýva Bidena ‚charakterným mužom’. V sekcii The Economist nazvanej ‚Prezident Joe‘ vyzdvihujú kvalitu, ktorá by z Joe Bidena urobila ‚hodnotného prezidenta‘: ‚Počúva odborné rady, aj keď je to pre neho asi veľmi nepohodlné’! Počúvanie rady bez spochybňovania by bola odborná rada Mesta Londýn a Britského ministerstva zahraničia! V klamnej podpore Bidena Briti odhalili svoju politiku zmocnenia sa Bieleho domu!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 341493x
Priemerná čítanosť článkov: 2161x

Autor blogu

Kategórie