Založ si blog

Rozprávka o Božom večnom zámere!

V podstate táto rozprávka o Božom večnom predsavzatí, ktorá bude večne slúžiť pre dobro celého stvorenia, bytostiach na nebi a aj na Zemi, by sa dala zhrnúť len týmito inšpirovanými slovami apoštola Pavla:

“Ja, menší než najmenší zo všetkých svätých, som z nezaslúženej láskavosti dostal poverenie oznamovania národom dobrú správu, o Kristovom bezhraničnom bohatstve všetkým ale objasňovať, ako sa odhaľuje a uskutočňuje sväté tajomstvo, ktoré ale celé veky skrýval Boh, Stvoriteľ všetkého. To všetko preto, aby vlády, mocnosti v nebesiach teraz prostredníctvom zboru Ježiša Krista poznali Božiu múdrosť, ktorá sa ale prejavuje rozmanitými spôsobmi. Aj je to v súlade s večným zámerom, ktorý stanovil v spojení s Kristom Ježišom, naším Pánom. Ale jeho prostredníctvom, aj vďaka našej viere v neho môžeme smelo hovoriť a s dôverou pristupovať k Bohu. A tak vás prosím, nestrácajte odvahu pre ťažkosti, ktoré teraz znášam. Slúžia vám na slávu.” – Efezanom 3:8-13.

A tento Boží večný zámer-predsavzatie ako najkrajšia z rozprávok Všemohúceho Boha Stvoriteľa, sa uskutoční presne podľa jeho vôle, podľa Modlitby ale v poslednom ‘dní‘ Božieho ‚týždňa stvorenia’, po ktorom povie: ‚veľmi dobré‘!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 341603x
Priemerná čítanosť článkov: 2162x

Autor blogu

Kategórie