Založ si blog

Koho sa to vôbec môže týkať – rozprávka!

V živote väčšiny ľudí dominuje mentálny príbeh, takže každý, kto môže tieto príbehy ovládať, ovláda ľudí. Dobrou správou je, že všetko, čo musíme urobiť, aby sme získali späť náš svet od ovládačov, je získať späť naše príbehy. Bariéra medzi nami a slobodou je tenká ako rozprávka!

Tri najviac prehliadané a nedocenené aspekty ľudského stavu sú (1) samotné vedomie, (2) spôsob, akým kompulzívne myšlienkové vzorce formujú našu skúsenosť a náš život, a (3) účinky masmediálnej propagandy. V takom poradí.

Hlavným dôvodom, prečo sú ľudia tak zraniteľní voči propagande, je to, že ťažko niekto jasne vidí, ako veľmi v ľudskom vedomí dominuje mentálny naratív. Ale medzi realitou a príbehmi, ktoré hovoria mysle o realite, je rozdiel ako medzi dňom a nocou. Manipulátori to využívajú.

Väčšina ľudí predpokladá, že duševné príbehy v ich hlavách presne odrážajú to, čo sa deje mimo ich lebky, ale to jednoducho vôbec tak nie je. Lebo manipulátori vedia, že môžu ľuďom sprostredkovať iba príbehy, príbehy o tom, čo sa deje, a tieto príbehy prijmú ako realitu.

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 77

27.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … „Kto Pravdu bude skutočne poctivo hľadať, tak ju aj nájde, kto bude klopať, tomu bude otvorené“, [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 159
Celková čítanosť: 341994x
Priemerná čítanosť článkov: 2151x

Autor blogu

Kategórie