Založ si blog

Rozprávkovo o súčasnom stave sveta!

Na správne pochopenie nielen dnešnej svetovej situácie, ale aj toho, čo sa stalo v histórii celého sveta za posledných asi 6 000 rokov, musíme brať do úvahy Stvoriteľa vesmíru a všetkého života v ňom!

Presne tak, ako raz povedal Galileo Galilei: dajte mi pevný bod a pohnem Zemou, aj my dnes potrebujeme pevný bod v ľudskej histórii alebo skutočnú realitu, z ktorej môžeme vidieť súčasnú situáciu z jej hľadiska!

Hneď po svojej obetnej smrti ako dokonalý muž a tak aj člen ľudskej spoločnosti, a jeho vzkriesení, Ježiša Krista, ako teraz už nesmrteľného budúceho nebeského Kráľa v Božom kráľovstve, bolo mu povedané slovami žalmistu prorocky:

“Jehova povedal môjmu Pánovi (Kristovi): ‚Seď po mojej pravici, kým ti já sám nepoložím tvojich nepriateľov ako podnož pod nohy’.” – Žalm 110:1. Čo ale asi môžu znamenať tieto inšpirované slová a ako sa vzťahujú na historickú situáciu?

Jednoducho povedané, Zvrchovaný Vládca celého vesmíru a jeho Stvoriteľ, ako Dokonalý Šachový Veľmajster, hraje politiku sveta a jeho rozvoj takým spôsobom, že i v určitý čas svet bude pripravený ako podnož pre jeho syna!

A vtedy povie svojmu synovi, nebeskému nesmrteľnému a večnému kráľovi nasledujúce inšpirované slová: “Jehova vystrie žezlo tvojej moci zo Sionu a povie: ‚Teraz choď a podmaňuj uprostred svojich nepriateľov’.“ – Žalm 110:2. 

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 73

10.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Humanizmus to je v prvom rade demokracia. Pápež Ján Pavol II., v encyklike „Evangelium vitae“ definuje [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 72

23.02.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ale ak by sme doteraz riadili vynálezmi podľa Biblie – tá televízia by doteraz neexistovala. Za starej [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 156
Celková čítanosť: 335608x
Priemerná čítanosť článkov: 2151x

Autor blogu

Kategórie