Založ si blog

Rozprávka o zvrhlosti zemského človeka!

Apoštol Pavol pod inšpiráciou napísal varovné a zároveň aj povzbudivé slová (Rimanom 15:4), ktorých zmysel sa všeobecne vyslovuje v myšlienke, že kto sa nepoučí z histórie, bude musieť ju zopakovať! Počas posledných viac ako 6 000 rokov ľudstvo sa opakovane ocituje v presne tej istej situácii bez toho, aby si to skutočne vzalo k srdcu a zamyslelo sa úprimne nad varovaním:

“Beda tým, ktorí sa za každú cenu snažia utajiť svoje plány pred Jehovom! Svoje skutky konajú pod rúškom tmy a hovoria: ‚Kto nás vidí? Kto o nás vie‘? Ako len všetko prekrúcate (ach tá vaša perverznosť, zvrátenosť, zvrhlosť)! Je hrnčiar to isté čo hlina? Môže výrobok povedať o svojom výrobcovi: ‚Neurobil ma‘? Môže výtvor povedať o svojom tvorcovi: ‚Ničomu nerozumie’?” – Izaiáš 29:15, 16.

Je ale nutné si uvedomiť, že horecitované inšpirované slová Božieho proroka Izaiáša sú v prvom rade, ale absolútne adresované k Božiemu národu nielen v minulosti, ale hlavne v súčasnosti! Podľa mnohých indícií sa história zasa opakuje a to napriek tomu, že dôkazy času konca sa začínajú preukazovať vo všetkých svojich detailoch v súčasnoti, a nie pred viac ako sto rokmi v minulosti!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 73

10.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Humanizmus to je v prvom rade demokracia. Pápež Ján Pavol II., v encyklike „Evangelium vitae“ definuje [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 72

23.02.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ale ak by sme doteraz riadili vynálezmi podľa Biblie – tá televízia by doteraz neexistovala. Za starej [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 156
Celková čítanosť: 335650x
Priemerná čítanosť článkov: 2152x

Autor blogu

Kategórie