Založ si blog

Rozprávka o zvrhlosti zemského človeka!

Apoštol Pavol pod inšpiráciou napísal varovné a zároveň aj povzbudivé slová (Rimanom 15:4), ktorých zmysel sa všeobecne vyslovuje v myšlienke, že kto sa nepoučí z histórie, bude musieť ju zopakovať! Počas posledných viac ako 6 000 rokov ľudstvo sa opakovane ocituje v presne tej istej situácii bez toho, aby si to skutočne vzalo k srdcu a zamyslelo sa úprimne nad varovaním:

“Beda tým, ktorí sa za každú cenu snažia utajiť svoje plány pred Jehovom! Svoje skutky konajú pod rúškom tmy a hovoria: ‚Kto nás vidí? Kto o nás vie‘? Ako len všetko prekrúcate (ach tá vaša perverznosť, zvrátenosť, zvrhlosť)! Je hrnčiar to isté čo hlina? Môže výrobok povedať o svojom výrobcovi: ‚Neurobil ma‘? Môže výtvor povedať o svojom tvorcovi: ‚Ničomu nerozumie’?” – Izaiáš 29:15, 16.

Je ale nutné si uvedomiť, že horecitované inšpirované slová Božieho proroka Izaiáša sú v prvom rade, ale absolútne adresované k Božiemu národu nielen v minulosti, ale hlavne v súčasnosti! Podľa mnohých indícií sa história zasa opakuje a to napriek tomu, že dôkazy času konca sa začínajú preukazovať vo všetkých svojich detailoch v súčasnoti, a nie pred viac ako sto rokmi v minulosti!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 77

27.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … „Kto Pravdu bude skutočne poctivo hľadať, tak ju aj nájde, kto bude klopať, tomu bude otvorené“, [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 159
Celková čítanosť: 342904x
Priemerná čítanosť článkov: 2157x

Autor blogu

Kategórie