Rozprávka o biblických predobrazoch – Mária

Inšpirovaná správa v evanjéliu Lukáša hovorí takto o narodení Ježiša Krista v prvom storočí Márii, mladej veriacej judskej žene: ‚A tak jej anjel povedal: Neboj sa, Mária, lebo máš Božiu priazeň. Zakrátko ty otehotnieš a porodíš syna a dáš mu meno Ježiš. Stane sa skutočne veľkým a bude sa volať Syn Najvyššieho’.
 
Keď nastal čas, aby sa Boží Syn narodil ako človek, Jehova vybral pokornú mladú ženu Máriu, aby sa stala matkou tohto výnimočného dieťaťa. Žila v bezvýznamnom meste Nazaret, ďaleko od Jeruzalema a jeho veľkolepého chrámu. Bola duchovne zmýšľajúcim človekom, čo sa neskôr prejavilo aj pri rozhovore s jej príbuznou Alžbetou.
 
Keď sa Ježiš narodil, Jehova Boh ale neoznámil túto radostnú dobrú správu žiadnému vtedy významnému hodnostárovi ani panovníkovi v Jeruzaleme či v Betleheme. Len poslal anjelov, aby sa zjavili v noci obyčajným pastierom, ktorí pásli ovce pri Betleheme. Neskôr títo pastieri navštívili novonarodené dieťatko. 
 
Predobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorá predstavuje niečo dôležitejšie v budúcnosti. A protiobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorú symbolizuje predobraz. Predobraz teda my môžeme nazvať aj symbolom a protiobraz realitou. Takže otázka je: koho a čoho je predobrazom narodenie Ježiša Krista?
 
Protiobrazom narodenia Ježiša Krista v prvom storočí bude to, o čom apoštol Pavol písal: ‚Lebo tvorstvo túžobne očakáva zjavenie Božích synov’! Toto zjavenie Ježiša Krista Božím synom a vzápätí tiež ich zjavenie nebude tak, ako v prvom storočí zjavené ani významným hodnostárom ani panovníkom Božieho ľudu! 
 
Lenže táto rozprávka je len čiastočnou, i keď tou najdramatickejšou časťou celovesmírnej rozprávky, ktorá už začala pred viac ako 6 000 rokmi! Začala v dokonalom záhradnom prostredí Edénu a skončí 1 000 rokov po Armagedonu, kedy nastane raz a navždy koniec zla! Potom sa ale skončí slovami: ‘a žili večne a nikdy nepomreli’!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 78

12.09.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Každé vedecké tvrdenie sa dá overiť, no biblické tvrdenia sa nedajú overiť ani potvrdiť nakoľko boli [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 77

27.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … „Kto Pravdu bude skutočne poctivo hľadať, tak ju aj nájde, kto bude klopať, tomu bude otvorené“, [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Gruzínsko, voľby, Európa, EÚ, Ukrajina

V Gruzínsku po sčítaní 70 percent okrskov vedie vládnuca strana. Exit poll naznačil víťazstvo opozície

26.10.2024 18:36, aktualizované: 20:15

Exit poll naznačil víťazstvo prozápadných strán.

únos

Tragédia v Mexiku: Pri nehode autobusu zomrelo najmenej 24 ľudí

26.10.2024 18:21

Pri nehode autobusu v centrálnom Mexiku zahynulo najmenej 24 ľudí a ďalších päť ľudí bolo zranených.

Policajný potápač

Dráma na Dunaji: Polícia vytiahla muža, ktorý skočil do rieky. Napriek snahe sa ho nepodarilo oživiť

26.10.2024 17:45, aktualizované: 18:29

Polícia prehľadávala nábrežie a hladinu rieky, záchranným zložkám sa osobu podarilo vytiahnuť z vody a začali ju oživovať.

Beyoncé

Speváčka Beyoncé v kampani podporila Harrisovú. Trump sľúbil rekordnú deportáciu migrantov

26.10.2024 17:09

Nie som tu ako celebrita, nie som tu ako politik. Som tu ako matka, povedala Beyoncé.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 160
Celková čítanosť: 360725x
Priemerná čítanosť článkov: 2255x

Autor blogu

Kategórie