Založ si blog

Rozprávka o biblických predobrazoch – Mária

Inšpirovaná správa v evanjéliu Lukáša hovorí takto o narodení Ježiša Krista v prvom storočí Márii, mladej veriacej judskej žene: ‚A tak jej anjel povedal: Neboj sa, Mária, lebo máš Božiu priazeň. Zakrátko ty otehotnieš a porodíš syna a dáš mu meno Ježiš. Stane sa skutočne veľkým a bude sa volať Syn Najvyššieho’.
 
Keď nastal čas, aby sa Boží Syn narodil ako človek, Jehova vybral pokornú mladú ženu Máriu, aby sa stala matkou tohto výnimočného dieťaťa. Žila v bezvýznamnom meste Nazaret, ďaleko od Jeruzalema a jeho veľkolepého chrámu. Bola duchovne zmýšľajúcim človekom, čo sa neskôr prejavilo aj pri rozhovore s jej príbuznou Alžbetou.
 
Keď sa Ježiš narodil, Jehova Boh ale neoznámil túto radostnú dobrú správu žiadnému vtedy významnému hodnostárovi ani panovníkovi v Jeruzaleme či v Betleheme. Len poslal anjelov, aby sa zjavili v noci obyčajným pastierom, ktorí pásli ovce pri Betleheme. Neskôr títo pastieri navštívili novonarodené dieťatko. 
 
Predobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorá predstavuje niečo dôležitejšie v budúcnosti. A protiobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorú symbolizuje predobraz. Predobraz teda my môžeme nazvať aj symbolom a protiobraz realitou. Takže otázka je: koho a čoho je predobrazom narodenie Ježiša Krista?
 
Protiobrazom narodenia Ježiša Krista v prvom storočí bude to, o čom apoštol Pavol písal: ‚Lebo tvorstvo túžobne očakáva zjavenie Božích synov’! Toto zjavenie Ježiša Krista Božím synom a vzápätí tiež ich zjavenie nebude tak, ako v prvom storočí zjavené ani významným hodnostárom ani panovníkom Božieho ľudu! 
 
Lenže táto rozprávka je len čiastočnou, i keď tou najdramatickejšou časťou celovesmírnej rozprávky, ktorá už začala pred viac ako 6 000 rokmi! Začala v dokonalom záhradnom prostredí Edénu a skončí 1 000 rokov po Armagedonu, kedy nastane raz a navždy koniec zla! Potom sa ale skončí slovami: ‘a žili večne a nikdy nepomreli’!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 341722x
Priemerná čítanosť článkov: 2163x

Autor blogu

Kategórie