Založ si blog

Rozprávka o UK pre celý súčasný svet!

Britská stratégia – začať konfrontáciu s Čínou a opätovné získanie kontroly nad USA a Európou! Už v uplynulom týždni predložili dve popredné britské pobočky establišmentu ‚novú‘ veľkú stratégiu pre Britániu, aby získala späť globálne vedenie prostredníctvom podriadenej Bidenovej administratívy, ktorá sa pripojí k Veľkej Británii pri zjednocovaní západu proti Číne na britský spôsob.

The Economist načrtol tento koncept v akcii z 19. novembra s názvom ‚Druhá studená vojna: Čínska stratégia, ktorú Amerika potrebuje’! A popredný britský ‚vševed‘, Policy Exchange, načrtol stratégiu do väčšej hĺbky v 53-stranovej správe zverejnenej len pred dvoma dňami pod očarujúcim názvom ‚Veľmy Britský Náklon: Ako môže Spojené Kráľovstvo ovplyvňovať strategickú súťaž medzi USA a Čínou!

Američania by sa možno mali prebudiť: Zámerom tejto navrhovanej globálnej stratégie nie je iba rozdrviť Čínu, ale aj USA, a to obnovením železného zovretia ‚špeciálneho vzťahu‘ britskej kontroly nad politikou USA, ktorý narušil prezident Donald Trump. The Economist dodáva, že zbavenie európskych občanov klamných predstavičiek z hrania sa za ‚superveľmoc‘ môže byť vedľajšou výhodou!

The Economist vysvetľuje stratégiu takto: ‚Trumpovou administratívou bolo uznanie autoritárskej hrozby z Číny. Úlohou Bidenovej administratívy bude prísť na to, čo s tým robiť. Amerika musí uzavrieť veľkú dohodu s americkými demokratickými spojencami s rovnako zmýšľajúcimi krajinami, aby spojila svoje úsilie’. Bojiskom ‚studenej vojny proti Číne‘ nebudú jadrové zbrane, ako to bolo proti SSSR!

‚Novým bojiskom sú dnes informačné technológie: polovodiče, dáta, mobilné siete 5G, internetové štandardy, umelá inteligencia (AI) a kvantové výpočty. Ale všetky tieto veci pomôžu zistiť, či Amerika alebo Čína majú nielen vojenskú výhodu, ale aj dynamickejšiu ekonomiku. Čínska komunistická strana má pravdu: ‚Technika je cestou k moci’! USA by museli pripustiť, že už nie sú dominantné, tak ako EÚ.

Sputnik cituje jedného z autorov, špecialistu na Britskú Áziu a bývalého šéfa kancelárie BBC v Pekingu, Humphreyho Hawksleyho o jeho návrhu, že ako ‚vojenská prítomnosť Spojeného Kráľovstva v regióne by posilnila špeciálne vzťahy s USA a pripravila pôdu pre rýchle rokovania o obchodnej dohode s USA, čo by znamenalo, že Spojené Kráľovstvo by bolo späť na sedadle vodiča sveta!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 340914x
Priemerná čítanosť článkov: 2158x

Autor blogu

Kategórie