Založ si blog

Daniel – rozprávka o dnešnej histórii

Staroveký izraelský prorok Daniel, okrem Ježiša Krista, patrí medzi najzaujímavejšie osobnosti v celej ľudskej histórii! Jeho kniha je plná predobrazov vzťahujúcich sa na súčasnosť! Sám Daniel, ktorého hebrejské meno preložené do slovenského jazyka znamená ‘Môj Sudca je Boh’, nerozumel väčšine toho, čo sám napísal. Napríklad:

‚V čase konca sa s ním bude drgať kráľ juhu. Ale kráľ severu naňho zaútočí s bojovými vozmi, jazdcami a mnohými loďami, vtrhne do krajín a preženie sa nimi ako záplava. Vstúpi aj do krajiny Okrasy a mnoho krajín padne. Ale títo z jeho rúk uniknú: Edom, Moáb a poprední z Ammóncov. Rozprestrie svoju moc nad krajinami, Egypt neunikne’ – Daniel 11:40-42.

Zrod kráľov juhu a severu začína po rozpade gréckeho impéria Alexandra Veľkého, keď jeho impérium bolo rozdelené medzi jeho štyroch generálov. Najprominentnejší z nich boli generál, ktorý vládol nad územím časti Sýrie – na sever od Izraela, druhý, ktorý vládol v Egypte, to jest na juh od Izraela alebo ako to Daniel opísal – krajina Okrasy.

Grécke impérium bolo nahradené Rímom, ktorý bol nahradený Britským impériom a existuje až dodnes vo forme Britského, ale dnes už finančného celosvetového systému. Zatiaľ čo Egypt je dnes reprezentovaný spojenými Štámi Americkými, pozostávajúcimi z kolónií, ktoré boli založené emigrantami z UK a z mnohých iných európskych krajín.

A presne tak, ako obaja, kráľ juhu a kráľ severu, medzi sebou viedli neustále vojny, tak je to až dodnes! Inými slovami, staroveká rozprávka medzi dvoma kráľmi pokračuje a tak ako to pod inšpiráciou opísal prorok Daniel, tak sa pomaly ale iste napĺňa jeho prproctvo, ktoré on sám nechápal, pretože anjel Gabriel povedal, aby ho zapečatil až do času konca!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 73

10.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Humanizmus to je v prvom rade demokracia. Pápež Ján Pavol II., v encyklike „Evangelium vitae“ definuje [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 72

23.02.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ale ak by sme doteraz riadili vynálezmi podľa Biblie – tá televízia by doteraz neexistovala. Za starej [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 156
Celková čítanosť: 335638x
Priemerná čítanosť článkov: 2152x

Autor blogu

Kategórie