Založ si blog

Rozprávka o stvorení a Stvoriteľovi

V najkrajšej a najväčšej Rozprávke všetkých čias nájdeme túto poznámku o stvorení človeka: „Boh stvoril človeka na svoj obraz, na Boží obraz ho stvoril. Stvoril ich ako muža a ženu.” – 1. Mojžišova 1:27. Pre väčšinu ľudí tieto slová a tie, ktoré nasledujú, znamenajú, že Stvoriteľ najprv stvoril muža Adama a potom z jeho rebra mu stvoril, ženu, jeho manželku Evu.

Zatiaľ rozprávka je jednoduchá, ľahko pochopiteľná, ale až do času, keď sa objavia intelektuáli, takzvaní znalci Písma začnú interpretovať horecitované slová aby prišli k záveru, že keď slovo Boh je mužského rodu aj nebeský Otec Adama mužského rodu, predsa len musí byť tiež aj ženského rodu preto, že stvoril pre Adama ženu ako jeho ‘pomocníčku, doplňok’!

To akoby Boh, Stvoriteľ celého vesmíru a všetkého života v ňom sa mysterióznym, akýmsi zázračným a nevysvetliteľným i nepochopiteľným spôsobom musel tiež rovnať tomu, čo on sám stvoril! Len porovnajme človeka s planétou Zem, a i Zem so slnečnou sústavou, potom našu slnečnú sústavu s Mliečnou Dráhou a potom s celým vesmírom!

Nie je to len smiešné, nezmyselné, absurdné, ale i rúhajúce sa nášmu Zvrchovanému Vládcovi vesmíru, o ktorom kráľ Šalamún, syn Dávidov pod inšpiráciou napísal: „Bude však Boh naozaj bývať na zemi? Lebo ani samo jeho nebo, nebesia nebies ťa nemôžu obsiahnuť, o čo menej tento dom (Svätyňa na vrchu Zion), ktorý som postavil!” – 1. Kráľov 8:27.

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Atény / Sahara / Prach / Akropola /

Atény sa opäť zafarbili do oranžova, prach zo Sahary pohltil aj Akropolu

24.04.2024 13:43

Meteorológ Kostas Laguvardos výhľad z jednej meteorologickej stanice prirovnal k pohľadu na Mars.

europarlament, európsky parlament, eú, vlajky

Mimovládne organizácie píšu do Bruselu, chcú nezávislú a slobodnú RTVS

24.04.2024 13:02

Otvorený list, pod ktorý sa podpísalo viac ako 68-tisíc občanov Slovenska, smeruje poslancom europarlamentu i eurokomisii.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 341302x
Priemerná čítanosť článkov: 2160x

Autor blogu

Kategórie