Založ si blog

Rozprávka o večnej rozprávke života

Väčšina rozprávok, ktoré si pamätám od malička začínali slovami ‘kde bolo, tam bolo’, končili úžasným, aj keď vtedy pre mňa nepochopiteľným koncom: ‘i žili šťastne, až kým nepomreli’! Ako všetkym deťom vtedy aj nám sa to zdalo normálne, prekrásne, úžasné, pretože vtedy sme o živote nevedeli vôbec nič, okrem toho, čo nám bolo povedané od rodičov alebo neskôr čítané v knihách pre deti.

Až neskôr, keď človek vyrastal a spoznával reálne skutočnosti života, nespravodlivosť, zlo, chamtivosť, klamstvo, nekonečnú ambíciu, aj napredovanie v kariére aj cez mŕtvoly, zrady, udavavačstvo…Väčšina ľudí si na to zvykne a považuje to za ńormálny život podľa umele vytvorenej teórii evolúcie a ‘prežitie najsilnejšieho’ v tejto ‚ľudskej džungli’, ktorá sa zdá byť nekonečnou pre všetkých!

Lenže tí, čo sa ešte kompletne nevzdali nádeje, že musí existovať aj dobro, ktoré na samom konci zvíťazí, na základe svojej úprimnosti, aj poctivosti, aj keď nie dokonalých, cez vieru pochopia. Cez vieru, ktorá im bola daná, pretože dnes sa nikto nerodí s pravou vierou, pochopia skutočnú rozprávku života z tej najkrajšej Rozprávkovej Knihy-kníh, že pokorní a mierní ľudia budú žiť v skutočnej rozprávke a večne šťastní na rajskej Zemi!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 341578x
Priemerná čítanosť článkov: 2162x

Autor blogu

Kategórie