Založ si blog

Rozprávka o novom Adamovi a novej Eve

Pamatám si, že v minulosti niektorí ľudia často kládli otázky typu: keď Adam a Eva zhrešili v záhrade Edén, nemohol Stvoriteľ vytvoriť nového Adama a novú Evu tak, aby sa to nešťastie už nikdy opakovať nemuselo? Veľmi zaujímavá, skoro detská otázka, ale z hľadiska, že Stvoriteľ tvorí len dokonalé veci, skutočná odpoveď by bola ďaleko dlhšia, ako rozprávka, kotrú by som teraz v krátkosti chcel rozpovedať. Lebo Jedna definícia rozprávky zo slovníka slovenského jazyka znie takto: rozprávka je len vymyslený príbeh, ktorý je obyčajne zo života neskutočných bytostí a je plný až neuveriteľných zázračných príhod! Alebo povedané rozprávka je prenesene o niečom mimoriadne ale krásnom, príjemnom, rozprávanie, vykladanie, rozhovor, povesť, príbeh, historka’! Malým deťom rodičia zvykli rozprávať rozprávky pred spaním alebo ich čítali z rozprávkových kníh. 

Ale rozprávka o novom Adamovi a novej Eve je ďaleko, preďaleko krásnejšia a úžasnejšia, ako keby si akýkoľvek človek niekedy mohol niečo podobné predstaviť! Rozprávka, ktorú by som iba krátko chcel včetkým čitateľom rozpovedať, je inšpirovaná samým Stvoriteľom, je napísaná v jeho večnej rozprávkovej Knihe-kníh jeho vernými uctievateľmi, ktorí boli a vždy budú považovaní za Božích verných prorokov v Božom vyvolenom národe! Pod inšpiráciou jeden z mnohých jeho prorokov z prvého storočia napísal: ‘prvý človek Adam sa stal živou dušou, posledný Adam sa stal životodarným duchom’. Ten posledný Adam alebo druhý dokonalý muž, Ježiš Kristus už nemôže zhrešiť ani zomrieť, pretože sa svojou obetnou ľudskou smrťou raz a navždy stal nebeským večnym nesmrteľným životodarným duchom alebo druhou najväčšou bytosťou vesmíru! 

Druhá Eva, Ježišová večná nesmrteľná nebeská manželka, stvorená z pozemských nedokonalých, ale 144 000 verných mužov a žien, teraz už nebeská dcéra Stvoriteľa, Jehovu Boha, je zasľúbená Kristovi a teraz len čaká na ich nebeskú svadbu, na ktorú bude navždy pamätať celý vesmír počas večnosti! Je to zároveň splnenie proroctva Izaiáša: ‘tvorím nové nebesia a novú zem’! V tomto prípade nové nebesia budú tvoriť už v nebesiach oslávený Ježiš Kristu a jeho nebeská manželka pozostávajúca zo 144 000 verných Kristových následovníkov a budú večne vládnuť z neba nad ‘Novou Zemou’ pozostávajúcou z poslušného ľudstva. A na rozdiel od dnešných rozprávaok ktoré sa končia slovami: ‘a potom žili šťastne až kým nepomreli’, táto na rozdiel od už poznaných rozprávok pre deti, táto skutočná rozprávka nikdy v celej večnosti neskončí!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 77

27.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … „Kto Pravdu bude skutočne poctivo hľadať, tak ju aj nájde, kto bude klopať, tomu bude otvorené“, [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 159
Celková čítanosť: 342866x
Priemerná čítanosť článkov: 2156x

Autor blogu

Kategórie