Založ si blog

Budeme niekedy hovoriť s Bohom?

OTÁZKA:  Izraeliti komunikovali s Hospodinom prostredníctvom teokracie. Ako kresťania sa k nemu teraz modlíme skrze Ježiša Krista, ale stále potrebujeme vieru, aby boli naše modlitby vypočuté. Existuje v Biblii nejaký základ, aby sme uverili, že tí, ktorí žijú na Zemi v novom systéme, budú schopní komunikovať individuálne s Ježišom Kristom alebo Bohom Jehovom?

ODPOVEĎ:  Áno, úplne, absolútne! V knihe Genesis, v popise stvorenia Adama, sa hovorí, že Boh chodil po záhrade okolo sviežej časti dňa a hovoril s Adamom. Vieme však, čo sa potom stalo. Celým bodom príchodu Ježiša Krista na Zem bolo, aby obetoval svoj dokonalý ľudský život, aby nám dal večný život alebo ako obnoviť vzťah, ktorý Boh kedysi mal s prvým človekom. 

Ježiš povedal, že prišiel hľadať a zachraňovať to, čo sa stratilo, a to, čo sa stratilo, nebol iba večný život, ale aj náš vzácny vzťah s naším nebeským Otcom. Hriech nás prinútil, aby sme od neho boli odcudzení bez možnosti s ním komunikovať tak, ako to mal moônosť robiť Adam. Ale iba komunikácia s Bohom nevyhnutne neznamená, že v neho máme vieru. 

Satan a démoni sa napokon obrátili tvárou v tvár s Bohom. V liste Jakuba sa hovorí, že démoni veria, že existuje jeden Boh, ale na nich to pôsobí tak, že sa v skutočnosti trasú strachom. Abrahám a Mojžiš hovorili s Bohom, hoci s najväčšou pravdepodobnosťou to boli pravdepodobne anjeli, cez ktorých taká ich komunikácia s ním však nebola len náhodným rozhovorom. 

Napríklad, keď Boh pri jednej príležitosti hovoril s Abrahámom, nariadil mu, aby obetoval svojho syna Izáka. Aký to bol test viery! Biblia na niekoľkých miestach vysvetľuje, že kresťania budú mať v určitom okamihu tú česť stať sa Božím ľudom. Biblia používa výraz, že Jehova sa stane ich Bohom a že sa stanú jeho ľudom. To znamená, že Boh má v úmysle nadviazať s nami úzky vzťah. Toto je cieľom jeho Kráľovstva!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 77

27.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … „Kto Pravdu bude skutočne poctivo hľadať, tak ju aj nájde, kto bude klopať, tomu bude otvorené“, [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 159
Celková čítanosť: 342962x
Priemerná čítanosť článkov: 2157x

Autor blogu

Kategórie