Založ si blog

Vernadský a americký systém v Rusku

V roku 1865 sa Rusko pýšilo skutočnosťou, že zvrátili príliv v prospech Lincolnovho zachovania únie a zrušenia inštitúcie otroctva v USA. Cár Alexander II bol tiež známy ako ‚Veľký osloboditeľ‘ poddaných v roku 1861 a naštartovanie Ruska v jeho najväčšej modernizácii v histórii. Pred svojím atentátom v roku 1880 ruský cár zahájil program budovania zameraný na rozvoj železníc, protekcionizmu a technologického pokroku!

Toto je svet, v ktorom vyrastal jeden z najväčších vedeckých géniov v histórii Ruska – Vladimir Ivanovič Vernadský. V tejto triede sleduje režisér Rising Tide Matthew Ehret prvé roky Vernadského, ktorého mentor Dimitri Mendeleyev (objaviteľ periodickej tabuľky prvkov) viedol ruské vedecké plány a plány riadenia zdrojov a súčasne šéfoval Výboru pre protekcionizmus v boji proti dogmám britského impéria o voľnom obchode.

Sledujeme Vernadského vlastenecký rast ako vodcu ústavných demokratov Ruska a nepriateľa dialektického materializmu počas vzostupu boľševikov, ktorý v roku 1918 spôsobil jeho útek z Ruska. Vernadského boj za založenie Ukrajinskej akadémie vied a jeho úloha vodcu Ruskej federácie. Ruská akadémia vied je preskúmaná rovnako ako jeho revolučné objavy v antidarwinovskej teórii evolúcie spolu s jeho poznatkami!

 

https://youtu.be/xLeex6a8RnM

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 77

27.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … „Kto Pravdu bude skutočne poctivo hľadať, tak ju aj nájde, kto bude klopať, tomu bude otvorené“, [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 159
Celková čítanosť: 342916x
Priemerná čítanosť článkov: 2157x

Autor blogu

Kategórie