Založ si blog

Rozprávka o stvorení a Stvoriteľovi

V najkrajšej a najväčšej Rozprávke všetkých čias nájdeme túto poznámku o stvorení človeka: „Boh stvoril človeka na svoj obraz, na Boží obraz ho stvoril. Stvoril ich ako muža a ženu.” – 1. Mojžišova 1:27. Pre väčšinu ľudí tieto slová a tie, ktoré nasledujú, znamenajú, že Stvoriteľ najprv stvoril muža Adama a potom z jeho rebra mu stvoril, ženu, jeho manželku Evu.

Zatiaľ rozprávka je jednoduchá, ľahko pochopiteľná, ale až do času, keď sa objavia intelektuáli, takzvaní znalci Písma začnú interpretovať horecitované slová aby prišli k záveru, že keď slovo Boh je mužského rodu aj nebeský Otec Adama mužského rodu, predsa len musí byť tiež aj ženského rodu preto, že stvoril pre Adama ženu ako jeho ‘pomocníčku, doplňok’!

To akoby Boh, Stvoriteľ celého vesmíru a všetkého života v ňom sa mysterióznym, akýmsi zázračným a nevysvetliteľným i nepochopiteľným spôsobom musel tiež rovnať tomu, čo on sám stvoril! Len porovnajme človeka s planétou Zem, a i Zem so slnečnou sústavou, potom našu slnečnú sústavu s Mliečnou Dráhou a potom s celým vesmírom!

Nie je to len smiešné, nezmyselné, absurdné, ale i rúhajúce sa nášmu Zvrchovanému Vládcovi vesmíru, o ktorom kráľ Šalamún, syn Dávidov pod inšpiráciou napísal: „Bude však Boh naozaj bývať na zemi? Lebo ani samo jeho nebo, nebesia nebies ťa nemôžu obsiahnuť, o čo menej tento dom (Svätyňa na vrchu Zion), ktorý som postavil!” – 1. Kráľov 8:27.

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 77

27.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … „Kto Pravdu bude skutočne poctivo hľadať, tak ju aj nájde, kto bude klopať, tomu bude otvorené“, [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 159
Celková čítanosť: 343977x
Priemerná čítanosť článkov: 2163x

Autor blogu

Kategórie