Založ si blog

Rozprávka o Samsonovi – čo znamená?

 

Väčšina ľudí v kresťanských krajinách už od malička boli oboznámení o biblickej postave Samsona, izraelského sudcu, ktorý bol mimoriadne silný človek, ktorého moc sa skrývala v jeho dlhých vlasoch! Ale sa zamiloval do Dalily, ktorá ho viackrát zradila a naposledy, keď jej povedal, že jeho sila bola v jeho vlasoch, v čase, keď spal, umožnila filištínskym feudálom, aby ho spútali a uväznili, keď mu odstrihla jeho dlhé naziritské vlasy! 

“A piaty anjel zatrúbil a videl som hviezdu, ktorá spadla z neba na zem a dostal kľúč od jamy priepasti. A otvoril jamu priepasti a z jamy vystúpil dym, akoby dym z veľkej pece, a slnko i vzduch sa zatmeli dymom z tej jamy. A z dymu vyšli na zem kobylky…podoba kobyliek pripomínala kone pripravené do boja; na ich hlavách [bolo] niečo podobné korunám zo zlata a ich tváre [boli] ako ľudské tváre, vlasy však mali ako ženské vlasy..”

Rozprávka zo Zjavenia apoštola Jána hovorí o kobylkách, pomazaných bratoch Ježiša Krista, ktoré majú na hlavách koruny zo zlata (ako spolukráli nebeského archanjela, Michaela) a vlasy ako ženy (symbol ich duchovnej podriadenosti Kristovi), ktoré museli nosiť naziriti počas svojej služby! A tak, ako Samson mal silu vo vlasoch, tak predobrazil 144 000 pomazaných, ktorí budú v čase konca usmrtení Veľkým Babylónom, ktorý bude nimi zničený po ich vzkriesení na nebesia! 

Rozprávky sú po celý čas histórie ľudskej spoločnosti známe ako zdroje zázračných skutočností v každej kultúre a skoro neuveriteľných legendárnych hrdinov a hrdiniek, ktoré zachránili ľudstvo a spravodlivé osoby v nebezpečných situáciach života! Napriek tomu, že fantázie vedy len pred niekoľkými desaťročiami sa dnes stávajú skutočnosťou, tie v Biblii nebudú prijaté ako také až do samého konca, kedy už bude neskoro im uveriť ako varovným správam od Všemohúceho Stvoriteľa!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 341741x
Priemerná čítanosť článkov: 2163x

Autor blogu

Kategórie