Založ si blog

Význam rozprávky o celosvetovej Potope

Dnes väčšina ľudí si myslí, že Kniha-kníh, Sväté Písmo alebo ako ju všeobecne poznajú pod menom Biblia, je len jedna veľká rozprávka. V skutočnosti je to tiež úžasná kniha nekonečných rozprávok!

Nekonečných preto, lebo až dodnes nikto nespočítal skutočný počet rozprávok, ktoré tá Biblia obsahuje! Je veľmi pravdepodobné, že podľa inšpirovaných slov proroka Izaiáša, ich pošet je nekonečný:

“Tráva uschne a kvet zvädne, ale slovo nášho Boha je večné.” – Izaiáš 40:8. Je možné porovnať Bibliu k veľkosti informácií v ľudskej DNA, ale možno aj ďaleko, ďaleko viac! Pozrime sa bližšie na jeden detail Potopy.

Pod inšpiráciou Mojžiš odpísal, čo pred ním sám Noach napísal: “Jehova videl, že ľudia na zemi sú veľmi skazení a že všetky ich myšlienky a túžby srdca sú stále zlé.” – 1. Mojžišova 6:5. A čoo Ježiš povedal o Potope?

“Ako bolo za dní Noema, tak bude aj za dní Syna človeka: ľudia jedli, pili, muži sa ženili a ženy sa vydávali až do dňa, keď Noe vošiel do korábu. A potom prišla potopa a všetci zahynuli.” – Lukáš 17:26, 27.

Nikdy pred tým nebola Zem, to jest ľudstvo, tak zamorené nemravnosťou, ale aj zlom a klamstvom, tiež dezinformáciou a násilím na ľuďoch, ale vrátane aj na deťoch a mládeže celosvetovo, ako je to dnes počas pandémie.

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 74

15.03.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Ľudia sú totiž žiaľ vo všeobecnosti zväčša blbý, pretože sú hlboko veriaci a dajú sa oklamať [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 340884x
Priemerná čítanosť článkov: 2157x

Autor blogu

Kategórie