Založ si blog

Rozprávka o večnej rozprávke života

Väčšina rozprávok, ktoré si pamätám od malička začínali slovami ‘kde bolo, tam bolo’, končili úžasným, aj keď vtedy pre mňa nepochopiteľným koncom: ‘i žili šťastne, až kým nepomreli’! Ako všetkym deťom vtedy aj nám sa to zdalo normálne, prekrásne, úžasné, pretože vtedy sme o živote nevedeli vôbec nič, okrem toho, čo nám bolo povedané od rodičov alebo neskôr čítané v knihách pre deti.

Až neskôr, keď človek vyrastal a spoznával reálne skutočnosti života, nespravodlivosť, zlo, chamtivosť, klamstvo, nekonečnú ambíciu, aj napredovanie v kariére aj cez mŕtvoly, zrady, udavavačstvo…Väčšina ľudí si na to zvykne a považuje to za ńormálny život podľa umele vytvorenej teórii evolúcie a ‘prežitie najsilnejšieho’ v tejto ‚ľudskej džungli’, ktorá sa zdá byť nekonečnou pre všetkých!

Lenže tí, čo sa ešte kompletne nevzdali nádeje, že musí existovať aj dobro, ktoré na samom konci zvíťazí, na základe svojej úprimnosti, aj poctivosti, aj keď nie dokonalých, cez vieru pochopia. Cez vieru, ktorá im bola daná, pretože dnes sa nikto nerodí s pravou vierou, pochopia skutočnú rozprávku života z tej najkrajšej Rozprávkovej Knihy-kníh, že pokorní a mierní ľudia budú žiť v skutočnej rozprávke a večne šťastní na rajskej Zemi!

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 77

27.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … „Kto Pravdu bude skutočne poctivo hľadať, tak ju aj nájde, kto bude klopať, tomu bude otvorené“, [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 76

15.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): … Čo je to tá absolútna pravda? Hádam nie existencia neba, pekla, anjelov. To je absolútny výmysel. Pravda je [...]

Rozprávka o neuveriteľnom tupcovi – 75

01.04.2024

Mnohé veci vo vesmíre budú večné! Jeho Stvoriteľ, hmota, anjeli, ale aj poslušní ľudia žijúci večne na rajskej Zemi. Ale niektoré veci nebudú večné! A medzi nimi sú aj tupci žijúci dnes…no posúďte sami z týchto výrokov (vrátane ich gramatických chýb): …Pokusy zosúladiť vedu s náboženstvom by zničili obe tieto disciplíny. Nie je len v tom, že náboženstvo [...]

Partizánske / Prietrž mračien / Potopa / Pes /

Stačilo 15 minút. Po prietrži mračien vytopilo časť Partizánskeho, vyhlásili mimoriadnu situáciu

05.05.2024 10:42

Okrem mimoriadnej situácie vyhlásili aj tretí stupeň povodňovej aktivity.

Vesmír / AStronómia / Hviezdy /

Z Hurbanova do brazílskeho Ria. Pätica slovenských študentov postúpila na medzinárodnú olympiádu v astronómii

05.05.2024 10:28

Do medzinárodného kola sa prebojovali Patrik Prítrský, Mário Tlamka, Vladimír Slanina, Tomáš Kubrický a Marek Baňárek.

Willy Brandt / Günter Guillaume /

Špión Stasi Guillaume stál pred 50 rokmi za odstúpením kancelára Willyho Brandta

05.05.2024 09:50

Keď 24. apríla 1974 zatkli v Bonne pracovníka úradu spolkového kancelára Güntera Guillauma, jeden z najväčších škandálov v Nemeckej spolkovej republike bol na svete.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Šéfka WFP McCainová: Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor

05.05.2024 08:50, aktualizované: 09:22

Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor, vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová.

rozpravkar

Niet krajších rozprávok než tie, ktoré napíše sám život. (Hans Christian Andersen)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 159
Celková čítanosť: 343921x
Priemerná čítanosť článkov: 2163x

Autor blogu

Kategórie